Drosjenæringen og Delingsøkonomi-utvalget.

I disse dager kom delingsøkonomiutvalget med sin innstilling. Den ble i går overlevert regjeringen. Utvalget foreslår blant annet å fjerne løyveplikten i drosjemarkedet, og dermed åpne for andre aktører som for eksempel Uber. Om utvalget får det som de vil, blir dette kroken på døren for drosjenæringen, slik vi i dag kjenner den. Videre vil dette resultere i at omlag 16 000 arbeidsplasser i drosjenæringen forsvinner. Det forslaget som dette utvalget har lagt frem, innebærer å drepe en næring, og må aldri få gjennomslag.

Hvordan drosjenæringen er skrudd sammen, er kanskje vanskelig for den vanlige mann og kvinne å forstå.

I de fleste land er drosjenæringen en regulert næring.  Det stilles krav til sentraler, biler, eiere og sjåfører.

Drosjenæringen er ikke bare en næring som driver med persontransport mot vederlag, som det så fint heter, den fyller også en samfunnsmessig funksjon, all den tid drosjene skal være tilgjengelig døgnets tjuefire timer.

Og kalle drosjenæringen for delingsøkonomi blir derfor helt feil.

Utvalgets argumenter mot drosjenæringen er at det til tider er en overkapasitet i markedet, og tider der det er drosjekøer. Slik må det også nødvendigvis i fremtiden være.

-Jeg mener at det er på høy tid å stille krav til at drosjenæringen skal komme seg ovenpå både når det gjelder å sørge for nok biler når det trengs og teknologisk. Dette uttaler Heikki Eidsvoll Holmås fra SV til VG.

Denne uttalelsen er fra Heikki sin side godt ment, men det vitner om et forbund, Norges Taxiforbund, som ikke har klart å kommunisere med politikerne hvordan vår næring er skrudd sammen.

Er det en bransje som har vært innovativ, så er det drosjenæringen. Lenge før Uber, hadde drosjenæringen utviklet en bestillingsordning med SMS. I dag har vil også bestillingsordninger med telefon-applikasjon. Man kan betale drosjen med App`en, man kan forhåndsbestille, man kan endog følge med på kartet hvor drosjen, som skal hente deg, er. Uber-appene er tilfeldigvis lik den ordinære drosjenæringen sine applikasjoner. Så hvem som har brukt hvem sin som mal, er ikke godt å si. Men kan bare konstatere at Bergen Taxi hadde app-bestillinger lenge før noen hadde hørt om Uber.

Hvor innovativ skal vi være? Skal vi ringe på døren til folk å spørre om de trenger drosje?

Når det gjelder drosjekøer, i pressperioder, har ikke Taxiforbundet klart å fortelle den lovgivende forsamling konsekvensene av egne lover og vedtak.

Det er soleklart at det blir drosjekø en lørdagskveld, all den tid alle restauranter, barer og skjenkesteder stenger samtidig. Som en villet politikk. Man kan da ikke mene at vi skal ha tjuetusen drosjer ledige, klokken tre på natten, slik at alle kan fraktes hjem uten kø, og dermed få en tur hver. Selv Uber-sjåfører forstår at det ikke er butikk i å kjøre en tur for dagen.

Selv om det, før jul, er kasse-kø hos Kiwi, betyr det ikke at det er for lite butikker.

Når løyveplikten fjernes, fjernes også drosjebilsentralene. Kanskje ikke alle, men de fleste. Når alle, som oppfyller kravene, kan kjøre drosje, når de vil og hvor de vil, deltid, er det jo klart at de ikke ser behovet av å bli tilsluttet en sentral. Disse vil være tilsluttet en App, eller kjøre som, det svenskene kaller «friåkare».

Hvem skal da ta seg av gamle fru Olsen, når hun med sitt TT-kort, skal i butikken å kjøpe melk? En App?

Gamle fru Olsen er redd for både mobiltelefoner og datamaskiner. Hun er en av dem som reiser til banken for å ta ut sin trygd. For hun er App, gjerne en by i Russland for alt hun vet.

Når det ikke lengre er kjøreplikt, hvem kan garantere at det er en tilgjengelig bil, natt til mandag, når vannet er gått, og Fatima skal kjøres til klinikken?

Vil Uber garantere at de har tilgjengelige biler, klokken halv fire en onsdagsmorgen, når lille Joakim må til legevakten med en aller annen barnesykdom, eller falsk krupp?

En annen ting som drosjenæringen er behjelpelig med, er at når politiet trenger hjelp til små ellers nedprioriterte saker, ringer de ofte drosjesentralene. Titt og ofte får vi ut meldinger på vårt system, om stjålne biler, savnede personer de ber oss være på utkikk etter. Hvor mange personer som hurtig har kommet til rette, etter tips fra drosjene, har vel bare politiet statistikk over.

Overtar Uber eller Haxi også denne hjelpefunksjonen, eller må politiet selv kontakte fire tusen app-partnere? Eller forsvinner denne beredskapsfunksjonen helt?

Hva med den miljøvennlige legevakt-legen, han som alltid tar offentlig transportmidler? Hvilken app skal han bruke når han må rykke ut til et sykehjem klokken to på natten, natt til tirsdag? Og trenger transport? Om han da i det hele tatt får transport, og ikke tilslutt må ringe etter ambulanse. Med de kostnader for samfunnet det koster, i forhold til en drosjebil.

Hvilken Facebook gruppe skal skattesjefen gå på, når han etter endt møte trenger en bil og vil hurtig til flyplassen?

Delingsøkonomi, er etter min mening, når en eller flere personer, med sammenfallende behov, deler på de reelle kostnader for å komme seg fra punkt A til B.

Å selge sin brukte sofa, til en som trenger den, og kanskje ikke har så mye penger, det er delingsøkonomi, i praksis.

Drosjenæringen har ingenting med delingsøkonomi å gjøre. Det er en næring. En næring som fyller et samfunnsbehov, og bidrar til skatteinntekter til dette landet.

Drosjenæringen sysselsetter  cirka 16000 personer på landsbasis, pluss vikarer og deltidsansatte.

I år er det valgår. Vi som til daglig er sysselsatt i denne fine drosjenæringen, er faktisk en maktfaktor. Det er verd å legge seg på minne.

Jeg oppfordrer herved politikerne, fra alle partier, offentlig å ta stilling til dette utvalgets rapport. Og hvordan de ser på drosjenæringen sin fremtid, i samfunnet.

I min verden er vi, drosjearbeidere, en maktfaktor. En stor en.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s