Delingsøkonomi og svart arbeid.

I går, 14.05.16, tok NRK i en artikkel, opp piratdrosjevirksomheten i Rogaland via Facebook. Der kunne man lese om piratdrosjer som kunne tjene opp til titusen kroner i uken. Og det svart.

http://www.nrk.no/rogaland/xl/13-000-bruker-facebookgruppen-kompiskjoring-stavanger_sandnes-1.12921626.

For ikke lenge siden ble det i andre medier slått opp at tjenesten Airbnb, booket 200 000 brukere i Norge, i fjor. Det ble etter de tallene, estimert at det var over en million overnattinger, bare for denne tjenesten alene. I Norge.

Det er penger unndratt skatter og avgifter. I en tid der hotellene sliter. Dette er svart arbeid, som konkurrerer med hotellene.

Ikke bare blir det unndratt penger i skatter og avgifter, men det er også medvirkende til at folk blir permittert, eller mister jobben.

Disse virksomhetene, både via Facebook og diverse Apper, skjuler seg bak ordet «delingsøkonomi», som blir bejublet av enkelte politikere, og enkelte «blårusser». Realiteten er at dette er svart arbeid satt i system. Noe som er med på å undergrave vårt velferdssystem.

Og dette sitter våre myndigheter stille, med hendene i fanget, og ser på.

Delingsøkonomi er etter mitt skjønn, at man deler på utgiftene for en eller annen tjeneste. For eksempel, at noen personer som bor nær hverandre kjører sammen til arbeid, for så å dele på de faktiske utgiftene. Eller at en kjører den ene uken, en annen neste.

En annen type delingsøkonomi, er at man leverer ting til gjenbruk, eller selger det via Finn, eller andre nettsteder. Om en kaster en sofa, for så å kjøpe seg en ny. En annen som i utgangspunktet ikke hadde råd til en ny sofa, kan kjøpe en billig, en som en annen ikke ser seg mer nytte av. Eller klær, eller sykler og andre gjenstander eller hva det nå enn måtte være.

Det er noe helt annet med disse Appene og Facebook-sidene som popper opp.

Haxi, Uber, Airbnb, Tilgjengelige sjåfører i de forskjellige regionene.

Bare i Rogaland er det 13 000 brukere på en piratdrosje-side. I Bergensregionen er det flere.

I NRK-artikkelen står det om en tidligere drosjesjåfør, en kvinne, som sluttet å kjøre lovlig taxi, og er begynt å livnære seg med denne svarte jobbingen. Skulle heller ikke forundre meg det spøtt, om hun i tillegg hever en eller annen apanasje fra NAV.

Det er ikke bare i hotellbransjen og drosjebransjen, denne svarte økonomien, som blir hyllet som «delingsøkonomi», har gjort sitt inntog.

Det er også bransjer som kjøreskoler, annen transportvirksomhet, leiebilmarkedet, leksehjelp og stort sett de fleste servicebransjene, som har fått, og kommer til å få, merke denne «delingsøkonomien».

Det er bransjer som sysselsetter mange, veldig mange personer. Hva om alle de havner på NAV?

Hvem skal så betale for den velferdsgode, NAV faktisk er?

Når alle jobber svart, med en eller annen form for «delingsøkonomi»?

På en drosjetur, eller en hotellovernatting, er det 10 prosent moms. Ta et rom, som kunden betaler tusen kroner for, da må hotellet betale hundre kroner inn til vår felleskasse. Som statskassen faktisk er. I moms. Så kommer arbeidsgiveravgift, for ansatte, OTP og andre sosiale avgifter.

De hotell-ansatte betaler inntektskatt. Regn litt på det. Så kan en se at det da blir betydelige penger vår felleskasse går glipp av. Om alle hadde betalt sin skjerv, da kunne en sikkert utvide våres velferdstilbud, ja kanskje en dog hatt penger til en skattelette for en normal lønn også.

Men, de som driver innen denne «delingsøkonomien», betaler ingenting inn. De bare tar ut. De er bare gratispassasjerer, på hardt arbeidene mennesker sin sårt tiltrengte lønn- og skatteinnbetalinger.

Når det gjelder svart økonomi, har myndighetene gjort en stor jobb når det gjelder håndverksbransjer. Der er det ikke så lett i dag å utføre svart arbeid.

Men når det gjelder denne «delingsøkonomien», er de samme myndigheter handlingslammet, virker det som.

Det man også bør tenke på, er at de som etterspør disse svarte tjenestene, er også skyldig i en økonomisk kriminalitet.

Da tenker jeg ikke spesielt på de med syv i promille, som setter seg inn i en av disse pirattaxiene, til østeuropeerne. Med sine Galanter fra åtti-tallet, som står parkert ved Torget i Bergen by, eller andre strategiske punkter i sentrum. På fredags- eller lørdagskveld, og fysisk hindrer ordinære drosjer å komme frem. De som tar dem, løper en helt annen risiko. Den risikoen er kalkulert.

Jeg tenker mest på dem som fysisk går på Facebook, eller en App, og bestiller, en bil eller en annen tjeneste. De etterspør svart arbeid. Det er i seg selv straffbart.

Noen «blåruss» hevder at apper som Uber, er så innovativ, men sannheten er at appene som de fleste store drosjeselskapene har, er bedre enn de Uber tilbyr.

Det er ingen bransjer som er redd for konkurranse. Men, da må konkurransen være på like vilkår.

Det vil si, for drosjetjenester, at disse Appene drives som en fysisk bemannet sentral, og betaler sentralavgift. Slik at sentralen kan drives i et område. At de har drosjeforsikring, at de har godkjente taxometer, og betaler den årlige avgiften til Justervesenet. At bilene de kjører, gjennomgår EU-kontroll årlig, fra ny-bil. At bilene har samme krav til utslipp, som drosjene har. At de betaler moms, OSV, OSV.

Da kan vi snakke om konkurranse på like vilkår. Og da er det ikke så sikkert at disse svarte tjenestene blir så billige.

Det er soleklart at politiet ikke har kapasitet til å ettergå, alle disse svarte tjenestene.

Men, det har andre myndigheter.

NAV i samarbeid med Skattemyndighetene, kunne tatt seg en liten titt på disse Facebook-tjenestene. Tatt for seg sjåførene, sjekket dem opp mot NAV-registrene, og om de var tilmeld der, fratatt dem trygdeytelsene.

Så kunne skattemyndighetene tatt hver enkelt sjåfør. De kunne da sagt at de tjener titusen i uken, og estimert at de kjørte 42 uker, og skattet de deretter, pluss ilagt straffeskatt. (Ja, det er snakk om store tall. Gang det så opp med eksempel hundre aktive i Bergen).

Da blir det opp til sjåførene å motbevise Skatte-far sine tall, og betale skatt deretter.

Jeg ville da tro at innen et par måneder ville alle landets Facebook-grupper med slike tjenester, blitt nedlagt.

Og drosjenæringen igjen kunne begynt å tjene penger.

Tilslutt, et lite tips til Tollvesenet; gå å se på sidene til «Tilgjengelige sjåfører i Bergensområdet», der omsettes det også alkohol. Ekte fin smuglervare. Uten aldersgrense.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s