Hva har Avinor mot drosjene?

Dette nye systemet, Avinor og Europark har på Flesland, fungerer ikke tilfredsstillende. Slik det i dag har blitt. Med et drosjedepot langt borte fra hentepunktene. Jeg anbefaler alle mine kunder å bruke de forskjellige drosjeselskapene sine APPer. Eller på annen måte bestille drosje direkte fra ønsket selskap. Nesten daglig hører jeg drosjekunder, som er meget misfornøyd med dette nye systemet. Slik dette nye systemet har blitt, med taxiverter, er det mye dårligere enn det var før. Da var drosjedepotet i hentepunktets umiddelbare nærhet. Jeg synes Forbrukermyndighetene har vært meget tause i denne saken. Det har også Konkurransetilsynet vært. De må på banen. Og det litt fort. Og journalistene, med sine kritiske spørsmål , ja de har vel fått sluttpakker. Slik virker det vertfall. Til det skjer en forandring, på flyplassen, sier jeg til alle mine kunder: Bestill drosjer ved ankomst, det er ikke dyrere, men mer smidig.

I det siste, har jeg fått mange reaksjoner, av kunder, på det nye drosjesystemet på flyplassen. De historiene jeg har fått, har kommet fra edrue personer, jeg har kjørt fra andre steder enn Flesland.

Det er kunder jeg har kjørt før, og jeg snakker godt med. Disse personene som jeg her vil referere til, har jeg ingen grunn til å mistro, på noen som helst måte.

Det den ene fortalte meg, var at etter å ha landet på Flesland, ønsket han drosje hjem.  Han så ingen drosjer fra hans foretrukne selskap, et selskap han for øvrig har firmaavtale med. Dette selskapet hadde denne personen brukt i «alle år». Og har tillitt til.

Han henvendte seg til «Taxiverten», og spurte etter bil fra hans foretrukne selskap.

Hun hadde svart han, at hun ikke visste om det var bil fra dette selskapet i depotet, hvorpå han fikk til svar av denne verten, at det var rikelig med andre biler. Han spurte så om det ikke var hennes jobb å undersøke, hvorpå hun bare snudde på hælen, og gikk arrogant bort.

Kunden fant så en bil fra hans annet valg av selskap, og idet de kjørte ut, kom det visstnok en «kortesje» fra hans fortrukne selskap, og stilte seg bak, i depotkøen.

Dette irriterte min drosjekunde.

Jeg ba han sende en mail med klage til Avinor, men som han sa, det gadd han ikke. Men, før han gikk av, på en adresse som ligger i skjæringspunktet mellom Sælen og Varden, fortalte jeg om bestillingsmulighetene, via sentralene. Jeg fortalte at det var det samme påslaget, enten man bestiller eller man henter en bil fra holdeplassen. Det skulle han prøve å huske til neste gang.

Denne mannen reiser ett par tre ganger i uken.

Det andre eksempelet, med en kunde jeg «kjenner», er at han kom inn på flyplassen med ett av de seneste flyene. Da var det ikke drosjer eller drosjeverter å oppdrive. Da det endelig kom en «vert», og han spurte etter drosje, ble han henvist til Flybussen.

Da han hadde mye bagasje fra en jobbreise i Syd-Amerika, ønsket han drosje. «Vertene» visste ikke om det var drosjer i depotet, ble han svart.

Det var først da han ringte en av sentralene, drosjene kom på pletten, nærmest umiddelbart.

Og da drosjer fra flere sentraler.

Da vår venn, spurte sjåføren om han ankom nettopp, fikk han til svar, at de hadde stått i depotet, lenge. Veldig lenge. Det var først da sentralen hadde meldt om det var kunder på flyplassen, de hadde kjørt bort.

Denne kunden, som bor i Solheim-siden, var meget forundret på at drosjene hadde godtatt dette regimet fra Avinor. Han kommer også til å bestille, fra ønsket selskap, neste gang han er ute og flyr.

Disse historiene er for meg troverdige. Alle andre som jeg hører fra, personer med sju i promille, gidder jeg ikke engang å gjengi. Men etter hvert er det mange historier, om dette vidunder-systemet til Avinor og Europark.

Dette Avinorsystemet har vært såpass lenge, at de fleste barnesykdommene skulle vært unnagjort.

På meg kan det virke som at Europark og Avinor har en egen agenda når det gjelder drosjene.

Jeg kan ikke bare få meg til å tro at disse «vertene» er så udugelige. De må ha fått en ordre fra arbeidsgiver og oppdragsgiver. Om ikke, bør de bare returneres NAV.

Før. Da kom kundene selv bort i depotet og fant ønsket bil, fra ønsket selskap, om det da ikke stod noen tilfredsstillende der fremme.

Denne retten  har Avinor nektet kunden. Retten til å velge bil, selskap eller hva det enn er kunden ønsker.

Europark og Avinor er til hinder for den frie konkurransen, mellom selskapene.

Avinor innskrenker kundens forbrukerrettigheter, og hemmer den frie konkurransen.

Om det er noen kritiske journalister igjen der ute, som ikke har fått sluttpakker, ta dere et par uanmeldte turer å se på forholdene på flyplassen. Og still kritiske spørsmål. Og ikke være et talerør for Avinor, slik tidligere artikler har fremstått som.

Og til alle drosjekunder der ute, BESTILL bil fra ønsket selskap! Vi kommer å henter deg, der vi satt deg av, eller ved et annet avtalt sted.

2 kommentarer om “Hva har Avinor mot drosjene?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s