Avinors miljøtiltak.

Drosjen kjører rolig inn ved holdeplassen. -Stanser. Kunden stiger ut av bilen. Drosjen blir ledig. Taxilampen tennes. På den andre siden av veien, bare ett par meter fra denne ledige drosjen, står det nye drosjekunder å venter på ledig bil. Drosjen kjører rolig forbi folkene, som venter på bil, sjåføren følger med de ventende folkene. Noen plystrer etter bilen, andre strekker ut hånden og roper, noen banner. Tydelig irriterte mennesker står å ser etter drosjen, som bare kjører forbi dem. Sjåføren har ikke anledning til å hente disse kundene, med en gang. Han må kjøre en «strafferunde» på mer enn tre kilometer, før han har anledning til å hente noen av disse ventende og irriterte kundene. Er vi i Bakvendtland? Eller en eller annen Bananrepublikk i Langtvekistan? Nei, vi er på Bergen Lufthavn, Flesland. Avinor har tatt i bruk sitt nye fantastiske, og kundevennlige, Taxi -Management System.

I en by som Bergen, der politikerne har økt bompenger i rushtrafikken, for å få lavere utslipp fra biler, og truer med bompenger på 225 kroner, på dager med dårlig luftkvalitet, har altså Avinor satt opp et vanvittig system, som skal være sååå miljø- og kundevennlig.

Når en drosje setter av kunder på flyplassen, må drosjen returnere til et depot, 1,6 kilometer fra der kundene skal hentes, for registrering.

Så må drosjen kjøre 1,6 kilometer tilbake for å hente drosjekunder, kanskje, som står i kø. Ellers vil ikke bommen til utkjøring på holdeplassen åpne seg.

Her slår altså Avinor ett slag for miljøet, ved å pålegge flere hundre drosjer, å kjøre en distanse på over tre kilometer ekstra, og til ingen nytte. En distanse som er omtrent identisk med avstanden fra flyplassen, og til Scandic på Kokstad.

Slik jeg ser dette nye eminente systemet, er det et system som er så langt fra kundevennlig, så det kan for blitt. Samtidig er det et system som er skapt for køer, og dermed unødig frustrasjon for Avinor sine kunder, de reisende.

Jeg har møtt noen, ellers så gode drosjekunder, som er temmelig frustrert. De har ikke sett snurten av disse drosjevertene, og observert at køene etter drosje har økt. De jeg snakket med ente opp på flybussen, og drosje fra byen. De trodde til og med at drosjene aksjonerte.

Uten å bli for konspiratorisk, må det være lov å spørre seg om Avinor har en skjult agenda mot drosjene.

Det er lenge siden kveldsjåførene har fått melding om at det mangler biler på flyplassen. Men, etter dette systemet til Avinor ble tatt i bruk, er det ofte roping etter biler på Flesland. Da selv om det står biler i depotet.

Da er det noe som sier meg at disse Europark-vertene ikke gjør jobben sin, enten de ikke makter eller evner.

Etter mitt syn, må man være høyt oppe i Avinors propaganda-ministerium for å få dette systemet til å være kundevennlig og miljøvennlig.

Når man igangsetter et nytt system av slikt kaliber, og som kan ha innflytelse på så mange reisende, hadde det vært naturlig at Avinor hadde gått i dialog med de aktørene som kan drosjenæringen, for å ha fått innspill om hvordan det mest effektivt er å få de reisende om bord i ett eller annet transportmiddel, og bort fra flyplassen.

Men Avinor er akkurat som ungene, de skal «Gjøla søl». Og da pleier det å bli deretter.

Når man ser hvordan dette taxi-systemet til Avinor fungerer, tenker jeg i mitt stille sin om hvilke andre systemer Avinor har som fungerer like dårlig.

Om man klager, kommer vel bare Avinor til å trekke på skuldrene, og si at vi må regne med litt innkjøringsproblemer.

Da kan disse avinor-vertene se passasjerene rett inn i øynene og forsøke å innbille dem det. Å ta den støyten. Og fortelle at det ikke er drosjenæringen sin skyld.

Innkjøringsproblemer eller ikke.

Avstanden mellom drosjedepotet blir ikke kortere av den grunn.

Med mindre Avinor kommer med noen innrømmelser, og flytter dette depotet.

I min verden er det ikke alt av det nye, som er av det gode.

2 kommentarer om “Avinors miljøtiltak.

  1. Jan Marius Wisnes sier:

    Svært få,om ingen innen det «Akademiske» har god nok egen erfaring lenger. Avstanden fra «realiteter» er blitt fantasi lignende. Teknologi, som desverre fordummer gjør ikke tingene enklere.Logistik må erfares,og kan ALDRI læres fra flatrævstolen.Om trenden fortsetter opp i Flytårnet…»GUD» hjelpes oss.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s