Hva vet Schjelderup?

Det er nok flere som meg, som stolte på Arbeiderpartiet i valgkampen, og forstod det slik at AP skulle være en slags garantist for at Bybanetraseen ikke skulle legges over Bryggen. Den siste stemmen var knapt nok blitt talt opp, før Arbeiderpartiet gikk fra denne garantien, og «solgte» Bybanen, for makt. Vet Schjelderup noe andre ikke vet?

Tre AP representanter, Rolf Jens Brunstad, Per Stiegler og Henry Berg, ønsket å fristille gruppen under førstkommende onsdag`s votering over Bybanetraseen, i bystyret.

Disse representantene , som det står stor respekt av, har ikke samvittighet til å føre velgerne, så til de grader, bak lyset. Som forståelig er, har de vansker å se velgerne i øynene, etter denne gigantiske snuoperasjonen til Harald Schjelderup, der  han solgte valgløftene til fordel for taburettene.

Disse tre respekterte representantene, fikk smake partipisken, i det de ble «pålagt» av AP sin elite å stemme mot egen overbevisning og for AP eliten sitt standpunkt. Dette ble avgjort i gamle rådhus under AP sitt gruppemøte.

Det som overrasker meg, er at det ikke er flere innen Arbeiderpartiet som i denne saken gjør opprør mot egen partielite. Men aksepterer at velgerne føres bak lyset. Da trasse-valget var oppe i APs representantskap før valget, stemte 88 for tunell, 12 for Bryggen (kilde:BT), altså en massiv tilslutning til tunell-alternativet.

Partipisken innen Arbeiderpartiet smeller som kjent hardt. Men denne pisken kan også hudflette egen rygg. Idet deres velgere kan vende partiet ryggen. Det som er interessant er hvilket utslag dette gjør på AP sine målinger lokalt og nasjonalt.

Skal man tro sosiale medier, og diverse kommentarfelt, som har brukt ord som «bedrager», «Judas» og det som verre er mot Harald Schjelderup. Det er også proklamert høyt og hellig at folk aldri mer kommer til å stemme AP. Så betent er denne saken.

Arbeiderpartiet har heller aldri hatt tradisjon for å be om folkeavstemning i kontroversielle saker. De lar egen elite bestemme, til tross for egne velgeres massive motstand i saker. Det er ikke i alle tilfeller at demokrati har vært Ap sin sterkeste side. Det har før vært krav om folkeavstemming vedrørende hele denne Bybanen, noe som arrogant  har blitt avvist.

Bergens Tidende, som i bybane saken fremstår som en hybrid mellom bybanens internavis, og et partiorgan for Venstre, hyller Schjelderup sin snuoperasjon. Det gjør de i dag på lederplass, under tittelen «Slitsomme ekstraomganger». Noe de vet tirrer motstanderne som ikke ønsker denne trikken dundrende over det som kunne blitt byens storstue.

Denne trikketraseen må bygges opp slik at overvann, når Bryggen oversvømmes, ikke når skinnegangen. Da vil denne trikken gå på en pidestall som skjemmer for den verdensarvslistete Bryggen.

Bare ta en titt over til Strandkaien, der byggverket som mest ligner på en ventehall for danskebåten, som også kalles mathallen, skjemmer for utsynet til den fine arkitekturen langs Strandkaien.

Kjenner jeg bergenserne rett, kommer de aldri å belte seg på valg av denne trikketraseen.

Kanskje kommer de øvrige motstands-partiene som Høyre, FrP og MDG, å ta denne saken opp et par nivåer. Til Regjeringen og Riksantikvaren, som skal forvalte stedene som er listet på verdensarvlisten til UNESCO, her til lands.

Kanskje også Bryggens venner tar kontakt med høyere myndigheter, for å få stanset denne galskapen.

Som Per Stiegler også er inne på, er om denne traseen er tilstrekkelig sikret, sikkerhetsmessig, når denne mastredonten av en trikk skal dundre over bryggen, mens førti japanere står i bybanesporet, smiler, ler og fotograferer Bryggen. Trikken har liksom en annen bremselengde enn en bil, moped eller en tråsykkel. Om trikken skal gå i gangfart gjennom sentrum, er det plutselig en dagsreise til Åsane, i vertfall fra Flesland.

Siden Harald Schjelderup arrogant kan gi bort en av sine fanesaker. En sak han fikk mange stemmer på. 38 prosent. Og kan  føre egne velgere bak lyset, kan han også føre sine byrådskamerater bak lyset.

Vet Schjelderup om dette trasse-valget kommer til å bli stoppet, av høyere instanser? Eller om Riksantikvaren, UNESCO og regjeringen kommer med så mange innsigelser at dette trasse-valget aldri kommer til å bli gjennomførbart?

Vet Schjelderup om UNESCO kommer til å stille ultimatum? Enten trikk eller listing på verdensarvlisten?

Hvorfor smiler Schjelderup så lurt når han ble møtt av demonstranter?

Hva ble sagt på APs gruppemøte, siden alt gikk så «fredelig» for seg?

Hva vet Schjelderup?

 

 

 

 

2 kommentarer om “Hva vet Schjelderup?

  1. Helge Nilsen sier:

    Enig i det meste av det du skriv, men kall det ikkje «trikketraceen». Dette er ein dobbeltspora forstadsjernbane. Å omtlala det som ein liten «bytrikk» gjer etter mi meining, ei litt forskjønna bilde av virkeligheten.

    Likt av 1 person

    1. Hva vet du om trikken? Den krevde sin plass i bybildet i bredde og lengde. Akkurat som den nye TRIKKEN kommer til å gjøre. Hva har trikken i fjellet å gjøre? Lag egne elektriske buss traseer. Da slipper vi skinner og kostbare skinnegående baner. Mye enklere med elektriske busser tenker jeg.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s